HTML

Kutya - a háziállat

Kutya kedvelők, kutya tulajdonosok figyelem! Hasznos információk, hírek egy helyen, melyek felmerülhetnek a kutyák tartásával kapcsolatban.

Friss topikok

  • huugiii: A kutya valóban csak rág, folyamatosan. Játszik a cipővel, ez ok, köztudott, de az újság miért jó ... (2010.01.26. 13:57) Miért rág a kutya?

Archívum

Miért rág a kutya?

kutya.haziallat 2010.01.15. 17:03

Ha otthon vagyunk, engedelmes, tisztelettudó a kutya. Ha kilépünk a lakásból, rögtön szárazföldi rombolóvá változik.

Hazaérünk. A cipő megrágva, az újság széttépve, darabokban, és ez a lista egyre csak bővül és bővül.

A legegyszerűbb magyarázat minderre, hogy a kutyák unatkoznak. Ha nincs velük a gazdi, akkor is a gazdira vágynak, így a gazdi dolgaival játszik. A kutya nem tud különbséget tenni, így neki a cipő, az újság, és a gumicsont egyformán játék. Természetesen a kutya okos és tudja, hogy nem szabad, és rosszat tesz, éppen ezért vár addig, amíg távozunk otthonról, hogy kedvére rágcsálhasson.

Címkék: kutya kutyák

1 komment

Kutya vs gyerekek

kutya.haziallat 2010.01.15. 16:52

Ki kell toloncolni a kutyát, ha kisbaba érkezik a családba?

Gyakori válasz erre, hogy a terhesség ideje alatt, illetve míg kicsi a gyermek, nincs hely a kutya számára a családban. A háziállatok csak csekély kockázatot jelentenek az emberre. Sokkal nagyobb veszélyt jelekutyantenek embertársaink.

Nincs szükség tehát a kutyák száműzésére, csupán az alapvető higiénia betartására kell alaposan odafigyelnünk, a kismama és a baba mellett a kutyák is több ápolásra szorulnak.

 

Címkék: kutya kutyák

Szólj hozzá!

Kutya születik

kutya.haziallat 2010.01.15. 16:42

A kiskutyaáldás a fedeztetés után 9 héttel várható. Általában a kutya mama ösztönösen, gond nélkül ellátja kicsinyeit, örömmel veszi, ha kicsit besegít neki a gazdi.

Ha a kutya császármetszéssel szült, kifejezetten szüksége van a segítségre. Gondosan figyelnünk kell a hőmérsékletre, folyamatosan tisztán kell tartanunk az almot, és még sok apróságra ügyelnünk kell, így egészséges, szép és vidám kutyák fognak szaladgálni körülöttünk.

Címkék: kutya kutyák

Szólj hozzá!